torstai 26. tammikuuta 2012

FetaPiirakkaa (:

Heips (:
Tänään teimme fetapiirakkaa..tässä ohje kuvilla:

1.Aloita voitelemalla vuoka.















2. Sitten tehdään "fetaseos", eli sekoitetaan keskenään fetajuustoa(paaaaljooon), 1 iso sipuli, n. 2,5dl
    silputtua persiljaa, sekä 1-2 tl jtn chilipaprika maustetta.






































































































Ja, tälläistä se seos sitte valmiina on:

























3. Sitten tehään "youghurtti-seos", eli sekoitetaan n.2,5dl yoghurttia, 2kanamunan valkuaista ja 1 kana-
    munan keltuainen, n.1dl öljyä, sekä 1tl suolaa...



Sitä yhtä erotettua munan keltuaista ei sitte saa heittää pois. Se käytetään lopussa.














































4. Sitten kun "seokset" on valmiita, aloitetaan taikinan avaus. Käytimme lehtitaikinaa. Olkaa varovaisia, kun avaatte sen. Ohut taikina meinaa helposti mennä rikki.
Ensin taikina "kostutetaan" yoghurtti-seoksella, jonka jälkeen sen päälle laitetaan feta-seosta. Sitten taas kerros taikinaa päälle, ja ensin yoghurtti-seosta ja sen päälle feta-seosta, jonka jälkeen taas uusi taikina kerros..jne.. sitä jatketaan n.5kerrosta. Muista jättää yksi taikina päälliseksi (kaiken piilottamiseen).





taikina siis avataan voidellulle pellille.









































Toinen kerros tulossa päälle...

















Tokan kerroksen täyttö alkaa..
























































5. Sittenkun ollaan saatu viimeinenkin kerros "kiinni" , sekoitetaan se kanamunan keltuainen jäljellä olevaan yoghurtti-seokseen ja sillä voidellaan sen päällinen.































6. Sitten laitetaan päälle mustaakuminaa...


































7.Sitten se leikataan paloiksi.


















Kannattaa sormella tukea paloja, ettei ne mee rikki...









8. Sitten kaadetaan palojen väliin/alle lämmintä vettä.. sen verran kun se taikina sitä vettä vetää..vettä ei saa näkyä taikinan pinnassa, muuten sitä on liikaa..































Kaadetaan sitä vettä vähän joka väliin..
Sitten sen voi laittaa uuniin. 200 asteeseen n.35-45 minuutiksi, sillain et se on joka puolelta kullan ruskea.
Jos se meinaa pohjalta jäädä vaaleaksi se kannattaa laskea uunin keskitasosta alatasoon loppuvaiheessa.
















Ja, tässä vielä valmis kuva, lopputuloksesta:


















Nameja hetkiä piirakan ääressä toivottaa kakkukamut Kukka & Hazal , erittäin paljon tätä suositellen.  <3 <3 <3

6 kommenttia:

  1. Ah. näyttää ja kuulostaa ihananta. lupaan kokeilla tota.

    VastaaPoista
  2. oliko kuinka vaikea vai helppo? että jos on koulu päivän jälkeen väsynyt niin jaksaako tota tehä, vaikuttaa nimittäin huvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekeminen on TODELLA helppoa, mutta ite en ainakaan jaksaisi väsyneenä koulupäivän jälkeen tehä, ku tossa on niin monta vaihetta. Ja, menee uunissaki sen verra kaua, etten jaksaisi ootella väsyneenä (;
      Mutta toi säilyy tosi hyvin, joten sitä voi ihan hyvin vaikka tehä isomman määrän, ja jättää johki muovi rasiaan vaikkapa, ja ottaa sieltä sit välipalaks. Mielestäni mikään ei oo parempaa ku toi! (siis esim.välipalana ku on koulun jlkee nälkä)
      On tosi hyvää, suosittelen tekemän (:

      Poista
  3. It looks good. I'm going to try. It's nice that you did with images, so that I can do even if I do not understand your language.

    VastaaPoista
  4. Ah nami nami. Näyttää sika hyvältä. Ihan pakko tehdä tota vaikka en ookkaan mikään leipuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan näytä, se myös on (: Ja kiwa ku kokeilet (:

      Poista